Pitice od 3 sastojka: Brzinski doručak gotov za manje od 15 minuta

Ako želite brz i ukusan obrok, ovi jednostavni recepti za pitice savršen su izbor. Pripremaju se za oko 30 minuta, što uključuje samo nekoliko sastojaka koji su lako dostupni. Ove pitice su mekane, sočne, i ukusne, te se savršeno tope u ustima. Idealan su izbor kada želite da ponudite nešto domaće i ukusno, ali nemate puno vremena za pripremu. Bilo da je u pitanju doručak, užina ili večera, ovo jelo će biti pravi hit.

Zahvaljujući jednostavnoj pripremi i brzini, ove pitice su odlične za goste ili kada želite uživati u domaćem obroku, a da ne provedete previše vremena u kuhinji. Kombinacija sastojaka kao što su kore za pitu, jaja, jogurt i prašak za pecivo stvoriće savršen naduvani i hrskavi rezultat.

Priprema pitica

Prvo, pripremite potrebne sastojke. Uzmite 1 pakovanje gotovih kora za pitu, 3 cela jaja, 360 ml jogurta, i prašak za pecivo. Takođe, biće vam potrebno malo ulja da se kore ne lepe, so po ukusu i, ako želite, susam za posipanje.

Uključite rernu da se ugreje na 220°C kako biste kasnije ubrzali proces pečenja. Dok rerna zagreva, u velikoj činiji umutite jaja, a zatim im dodajte jogurt, prašak za pecivo i malo soli. Po potrebi možete dodati malo ulja kako bi smesa bila što ujednačenija i lakša za natapanje kora.

Zatim, kore za pitu iscepkajte na male komade, s obzirom na to da će biti natapane u smesi, ne morate brinuti o njihovoj veličini ili savršenom obliku. Svaki komad kore treba dobro da natopite u smesi sa jajima i jogurtom kako bi upio sve te ukuse. Ako želite, možete dodati još malo ulja u smesu da bi bile mekše i sočnije.

Sledeći korak je priprema kalupa za pečenje. Obavezno obložite kalup za mafine sa papirnim ili silikonskim korpicama. Zatim, u svaku korpicu stavite natopljene kore. Ove kore će se tokom pečenja podići i postati hrskave, pa će vašim piticama dati prelepu teksturu i izgled. Na kraju, pospite ih sa malo susama ako želite da dodate dodatni šmek i hrskavost.

Pečenje pitica

Kada ste stavili kore u kalup, stavite ih u prethodno zagrejanu rernu. Pečite ih na 220°C oko 15 do 20 minuta. Pratite ih kako bi se lepo porumenele i postale hrskave. Ove pitice treba da dobiju lepu zlatno-smeđu boju i da postanu ne samo mekane iznutra, već i hrskave spolja.

Ovaj recept je odličan jer se pitice mogu poslužiti tople ili hladne, što znači da su savršen izbor za obrok u bilo koje vreme dana. Ako želite, možete ih poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko za dodatnu svežinu i lagani ukus. Možete ih jesti i same, jer su dovoljno ukusne da budu pravi užitak, bilo da ih pripremate za goste ili samo za sebe.

Ukusna užina

Ove pitice su odlične i kao užina. Njihova priprema je toliko jednostavna da ne morate provoditi mnogo vremena u kuhinji, a rezultat je uvek fantastičan. Mekane iznutra i hrskave spolja, one će zasigurno osvojiti sve koji ih probaju.

Kombinacija osnovnih sastojaka kao što su jaja, jogurt i kore za pitu stvoriće odličnu osnovu, dok će dodatak praška za pecivo i susama obogatiti njihovu teksturu i izgled. Idealne su i za porodične obroke, jer se mogu jesti na različite načine, a i deca će ih obožavati.

Ovaj recept možete prilagoditi i prema vlastitim željama. Na primer, umesto susama možete dodati druge začine ili sastojke po svom ukusu. Možete dodati sitno seckani sir ili spanać za bogatiji ukus. Bez obzira na to šta odlučite, ove pitice će svakako biti brz, ukusan i jednostavan obrok

O autoru

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će vam se svidjeti